+32 484 43 03 05 karin.ferfers@belgacom.net

Samen ‘gedragen’ beslissingen nemen

Beslissingen zonder conflict

De meeste beslissingen, zowel professioneel als privé, worden nogal eens op basis van meerderheid tegenover minderheid genomen. Met als gevolg dat niet iedereen per definitie volledig achter een beslissing staat. Bij consensus is het een spel van geven en nemen,wat niet echt een garantie is tot volledig gedragen besluiten.

‘Systemic consensing’ of ‘Gedragen beslissingen ‘ legt het accent op de manier van beslissen. Voorwaarde is wel dat iedereen ermee akkoord gaat om op die manier als groep beslissingen te nemen. Elk voorstel wordt gewogen op basis van mogelijke weerstand. Dit voorkomt conflicten op langere termijn. Het voorstel met de minste weerstand wordt uiteindelijk gekozen.

Waarom zou je het integreren in de besluitvorming?
Ervaring wijst uit dat de besluiten duurzamer zijn en er een cultuur groeit van luisteren naar elkaar, en vooral naar wie het er niet mee eens is. Alle voorstellen worden apart bekeken en zo wordt elke weerstand ‘gewogen’ en ernstig genomen. Dank zij die weerstanden worden besluiten meer dan eens kwalitatief beter. Het overtuigen van het eigen gelijk wordt vervangen door wederzijds beïnvloeden. En constructief samen zoeken, in een eerlijke intentie tot verbinding.

Wat bieden wij aan?
Na een gesprek over de huidige beslissingscultuur en de vragen die hier rond leven, kijken we samen hoe er vanuit Systemic consensing een nieuwe wind doorheen de organisatie of bedrijf kan waaien. Een wind die een andere overleg en luistercultuur met zich meebrengt.
Op maat stellen wij een opleidingstraject voor, dat kan bijdragen aan de huidige werking van elke organisatie en bedrijf.

Vraag meer info over Systemic Consensing!

5 + 3 =

ADRES

Lovenjoelsestraat 16
3360 Bierbeek

Certifiëring

Internationale certificiëring
Geweldloze communicatie
(M.Rosenberg)

Contacteer ons

+32 16 22 58 02
+32 484 43 03 05
karin.ferfers@belgacom.net

Volg ons op LinkedIn